Vårt Valpekompendie 2019
For nye og erfarne valpeinteressenter:
Her kan du gjerne lese litt om hvordan det er hensiktsmessig å oppfostre valpen (gjelder alle raser).
Velkommen til å ta kontakt om du vurderer valp fra oss!🙂
For meg er det viktig å finne det rette hjemmet til den individuelle valp, og bl.a med tanke på dette driver jeg et relativt lite oppdrett.
Jeg lover ingen valp herfra før du og jeg har etablert en god kontakt. Jeg må føle meg trygg på deg som kjøper før jeg tar noen avgjørelse, og det er viktig at du også skal få tid nok til å evaluere om valp herfra er det rette for deg! Det er ytterst viktig for meg at "våre" valper får et stabilt og trygt hjem på alle måter, så prosessen er på ingen måte en impulshandling.
Det er en fordel og nærmest en forventning at du kommer en tur eller to på besøk før vi inngår noen bindende avtale. Tidvis kan det naturlig nok være vanskelig med tanke på avstand, men med dagens sosiale medier er det heldigvis likevel mulig å bli kjent og ta en prat eller fem, f.eks via skype. Men du må uansett være villig til å hente valpen personlig når den dagen kommer!
Jeg forbeholder retten til å velge den valpen jeg tror passer best til den enkelte kjøper, selv om jeg såklart tar hensyn til ønsker. Det er imidlertid viktig å innse at det er umulig for meg å gi noen garantier for noe som helst. Valpen er bærer av en sum arvelige anlegg som det er helt umulig å ha full oversikt over, og dens helhetlige utvikling avhenger av både genetikk, miljø, fóring, aktivitet, - og ikke minst opplevelser og erfaringer gjennom oppveksten!
Jeg selger kun selskap/familiehunder, men blir veldig glad om hunden også viser seg å bli både brukandes og pen i henhold til rasestandarden, det er alltid et mål!
Barnefamilier med barn under 10 år er velkommen på besøk hos oss, men med mindre det er en familie som er hundevante og har hund fra før av, velger jeg vanligvis å anbefale å vente med kjøp av valp. Hensynet til valpen er alltid min prioritering❤.
Vår valpepris er lik det som er vanlig for rasen.
Ved kjøp av valp fra Kennel Fancy Carolica:
- Valpen er forhåndsegistrert i Norsk Kennel Klubb
- Norsk Kennel Klubb sin kjøpekontrakt brukes ved avtaleinngåelse
- Valpen leveres tidligst ved 8 ukers alder
- Valpen er vaksinert ihht anbefaling
- Valpen har fått ormekur ihht anbefaling
- Valpen leveres med helseattest, ikke eldre enn 1 uke
- Valpen leveres ID - merket
- Valpekompendie følger med
- Valpepakke medfølger
- Valpen er vel sosialisert (men du må videreføre den gode starten!)
- Vi stiller opp med råd, veiledning og hjelp som best vi kan gjennom hele hundens liv!
- Vi holder årlige kenneltreff (sensommer/høst) med variert innhold.
Håndpenger ønskes når vi har gjort en avtale: kr 2.500,-.Dette tilbakebetales i hovedsak ikke ved avtalebrudd, men selvsagt ved særskilte årsaker, som sykdom etc.
Hva vi forventer av våre valpekjøpere:
- Du ønsker gjennom hundens livstid å fòre på minimalt av tørrfór og ferdigproduserte godbiter, - og heller gi rå, ubehandlede matvarer (eks ferdigfórene Vom og hundemat, Vaisto Mush eller Rawfór Norge) samt ellers sunne og ferske matvarer. Du vil også unngå inntak av potensielle flåttprodukter. (Fullverdig matliste medsendes valpen)
- Du har tenkt gjennom kjøpet på forhånd og er klar over at en valp krever ekstra mye tid og energi.
- Som ny hundeeier er du villig til å gå på minst et valpekurs, der aktøren kun formidler positiv hundetrening, både for valpens sosialiseringmulighet men også for din egen kunnskapsutvikling.
- Dachsen er en liten bruks og jakthund. Du må være interessert i et noenlunde aktivt hundehold, der hunden både får dekket sine naturlige atferdsbehov og får være en selvfølgelig del av hele familien, - hele sitt liv.
- Du har forståelse for at valpen kan trenge mye trening på å være alene hjemme, og at dette kan ta lang tid (kanskje mange måneder!) avhengig av det enkelte individ. Tenk gjennom hvordan du skal løse dette før du skaffer valp!
- Hunden skal helst ikke være alene hjemme mer enn gjennomsnittlig 4 - 5 t daglig som voksen heller. Hunder er ikke født til å være alene, de har derimot et sterkt og naturlig behov for selskap. Du må derfor ha noen som kan å ta seg av/lufte valpen/hunden mens du er på jobb deler av dagen, med mindre du kan ta den med på jobb da.
- Du kommer IKKE til å ha hunden lengre perioder i en hundegård, og slett ikke når du ikke selv er hjemme.
- Du er har økonomisk mulighet til å gi hunden riktig fór, stell, mosjon og nødvendig helseoppfølgning gjennom hele dens liv. (God hundeforsikring anbefales!)
- Du er villig til å få hunden helseundersøkt ihht raseklubbens anbefaling (ryggrøntgen, patella, øyne), uansett om den skal avles på eller ikke (vi dekker halvparten av kostnadene, raseklubben dekker deler av kostnadene til ryggrøntgen - under forutsetning av at du er medlem).
- Du er villig til å la hunden være med på en mentaltest (fortrinnsvis BPH), som arrangeres i forbindelse med et kenneltreff. (Vi dekker kostnadene til selve testen.) Det er viktig for oss for å etablere en god oversikt over våre linjer!
- Du kontakter primært oss om det skulle oppstå problemer underveis, også helsemessig. Informasjon gir oss best mulig oversikt for valg av fremtidige avshunder!
- Om hunden noen gang må omplasseres skal vi ha første rett til hunden, til normal markedssum i forhold til alder og atferd, - alternativt hjelpe deg med å finne et nytt hjem.
Vi tilbyr også:
- Rimelige kurs hos Dyreatferdssenteret avd Råde
Vi lager en liten blogg inkl. videoer på Youtube over utviklingen til hvert kull. Se gjerne den nyeste Valpebloggen her.
Vi søker oftest samarbeidspartnere/deleiere til en tispe og hanvalp fra hvert kull, fordi et gjennomtenkt oppdrett med fokus på genetisk variasjon ligger i vår visjon. Tidvis trenger vi samarbeidspartnere til kommende avlshunder fra andre kenneler også. Ta gjerne kontakt om det kan være av interesse! *De som er interessert i å støtte en positiv og sunn utvikling av rasen ved å bli samarbeidspartner blir prioritert i utvelgelsen for kommende kull.
Her kan du se info om kommende valpeplaner.
Les i min personlige blogg (28.10.2021) om hvordan tispe og voksne oppfører seg mot valper. Blogginnlegget ble også publisert hos OK hund.