28. jul, 2020

4. uke..

Denne 4. uken har vært full av hyggelige besøk, og det ser heldigvis ut til at alle de små kommer til å få flotte, vel forberedte familier. Vi har også hatt et par familier på besøk som planlegger sin valp om et år eller to! Det er sånt som jeg kan like!

Valpene har altså møtt ganske mange mennesker denne uken, og det er supert. Nå viser de tydelig forventning og glede hver gang de hører det kommer folk, og undersøker ivrig og stabbende alle nye føtter og hender som dukker ned til de. 

Ellers går utviklingen enda rivende fort. Fra i dag får de tre måltider daglig, og det går virkelig ned på høykant. De har også begynnt å drikke vann fra skål. Nesten helt uten å klaske halve hodet under vann, faktisk. De har en egen liten vannskål som har en ufarlig mengde vann for de, men de skal (som alle barn) helst drikke av "de stores" vannskål isteden. Da er det uungåelig med litt klask i vannflaten. Nåvel. 

Valpene utforsker alle nye gjenstander jeg legger frem, pluss litt til. Ledninger er ting som nå holdes på god avstand fra små pirayatenner. Møblene brukes foreløpig til å rote seg bort bak, under høye hyl og store fakter, - men snart må nok de også beskyttes fra smaksprøver.

"Tantene" her er til stor hjelp med å "aktivisere" de små. Dvs å dra oppmerksomheten litt bort fra mine/våre utsatte tær.

"Tante" Dragana, som jo har hatt to kull selv (og er en veldig "mammig" hund) har veldig lyst på de små selv. For et par dager siden kom hun på den, - etter egen mening, - geniale ideen om forsøke å jage bort mamma Flora fra et par av valpene. Hun syntes vel at Flora kan dele litt, hun som fikk så mange... Jeg kan si så mye som at Flora IKKE syntes det var en god ide i det hele tatt! Så nå er tante Dragana behørig og grundig skubbet ut i iskulden på andre siden av barnegrinden ute i gangen. Og det er foreløpig uvisst når hun får komme "inn i varmen" igjen.

Man utfordrer ikke Flora. Hun er slett ikke den som starter konflikter, - men INGEN KØDDER med det som er hennes!! Da kommer selvtilliten og tryggheten hennes helt til sin rett. Det er helt beundringsverdig fasinerende å se på. Hun behøver liksom ikke en gang "snakke med store bokstaver". Det holder med stiv kroppsholdning, et dypt knurr og en labb med full kroppstyngde over utfordreren. Så er det kort og godt Diskusjon finito! Selv tante Dragana (som i egne øyne burde få bestemme alt både hjemme og borte) senker blikket og viker da. 

Flora er en svært god mor. Og en svært avslappet mor. Hun vasker og mater, men synes igrunn det er helt greit at jeg tar hovedrengjøringen for å si det sånn. Når vask og matstund er over, ligger hun helst høyt og vokter på de små. Hun spiser som en hest 4 ganger om dagen, men legger sakte på seg, så det er tydelig at melkeproduskjonen går på høygir. 

Valpene viser tydeligere sin personlighet for hver dag. Brun/tan tispa og merletispe 1 er nok de mest frempå og utforskende, med sort/tan hanne 1 ("Dino") som en god medkompanjong. Sort/tan hanner 2 og 3 er de som fremst vil ligge på fanget og kosemose, mens merlehannen er en blanding av alt. Det kommer liksom an på hva han har lyst til der og da.

Merletispe 2 har vært litt mer sånn "observatør" frem til nå, men nå er hun blitt nesten like utforskende og frempå som sine søstre. Alle liker å rulle seg på rygg å få kos på magen. Og å vikle seg inn under genseren min når jeg ligger på gulvet. Det er kjempegøy!

Og alle har skikkelig bløte gode susser. Som forøvrig lukter riktig lite sjarmerende kuvom og fisk etter måltidene. Alt er som det skal være her altså!😀

Nå skal vi ha et par helt rolige dager, der mer utforsking av hagen står på programmet. Så fremt det ikke plaskregner hele tiden da. Da får vi utforske flere rom isteden. Det er heldigvis foreløpig nok å utforske. For en ukes tid iallefall. Deretter må vi nok ut på lengre tokter for å dekke behovet. Men mer om det kommer senere. 

Ha en fin uke så lenge!😉 Husk gjerne å følge med på Youtubekanalen for nye filmer!

Del denne siden