16. jan, 2020

4 uker!

Valpene har nå passert 4 uker og er blitt riktig aktive. De 10 - 15 minuttene de er våkne da...

De har klippet klør hver uke. Et prosjekt i seg selv med de bittesmå klørne og mitt noe utdaterte ugleblikk.. Men med lupe, en bitteliten neglesaks og masse suss på magen, så har det gått aldeles strålende. De er jo i en alder der de blir helt overstrømmende henrykte av alt. 

De har også fått sin andre ormekur. Den ble sneket inn i de små gjespende gap. Alle svelget pastaen ned uten problem. Men litt smatting ble det.

Alle de små spiser 2 måltider med valpefór nå. De får primært Vom & hundemat med ca 1/4  oppbløtt tørrfór (Acana og Kingsmoor) iblandet.

Vekten på de små var på 4 ukers dagen: 

Brun/tan merle hanne: 1020 g

Brun/tan hanne: 906 g

Sort/tan merle tispe: 1174 g

Brun/tan merle tispe: 892 g

De har fått ommøbelert i valpegrinda, og sover nå i en åpen hundekurv slik at de får med seg dagliglivet i stua.

De er riktig flinke og har sluttet å tisse "i senga". Når de våkner tasser de ut av kurven og tisser på aviser/tisselaken rett utenfor, - før de trasker tvers over gulvet i valpegrinda og deretter møysommelig klatrer over den lille kanten i døråpningen på grinda og ut på selve stuegulvet.

På stuegulvet har jeg lagt diverse yogamatter, puteunderlag, aviser, matter etc slik at de får litt feste for de små bena og blir fortrolig med forskjellige underlag. 

Hver gang de er våkne presenteres også nye gjenstander av forskjellige materialer. De synes hver dorull, sammenknytte brødpose, bamse, hundeleke osv er like spennende å utforske! Og halve stua sånn omtrentlig er utforsket frem til nå. Et par av de har endog tatt et par utflukter rundt hjørnet og tittet inn mot kjøkken og gangen før de stabbet tilbake med halen fornøyd til værs! Tøffingene det!

"Tantene" Nelly og Flora er snille og flinke lekekamerater. "Onkel" Malvin er også snill, men foreløpig har de ikke fått utforsket noe over tånivået på han. Han er jo så stor og trekker seg unna straks en av de små kommer for å undersøke nærmere. Han er nok redd for å tråkke på de små, - som jo nå er over alt! Etter hans mening iallefall.Men når de ligger sånn noenlunde rolig og koser i fanget kommer han og sjekker de nøye, fra snutespiss til haletipp. Noe de små synes er helt uimotståelig morro!😀 

Ingenting er helt 100% avklart enda, men det kan se ut til at brun/tan hannen fremdeles leter etter sitt forevige hjem. 

Se gjerne filmer på de små på deres Youtubekanal eller på FB! 

Del denne siden