24. okt, 2021

3 uker....

....og begynner å bli små hunder😀

De små ble flyttet i inn i stuen i går, men har fått sove på soverommet om natta. Ganske enkelt fordi det er litt kjølig inne i stua på morgenen og utover natten. 

Fordi de små er trinne nok som det er enda, tenker jeg at jeg drøyer et par dager før de får sitt første måltid med vanlig mat. De virker så fornøyde og mamma Dragana har absolutt nok melk å by på. 

I kveld på sin 3 ukers dag ble de små veid igjen. Her er resultatet:

Tispe 1;  632 g

Tispe 2; 580 g

Hann 1: 807 g

Hann 2: 986 g

Så...det er ganske stor forskjell på jenter og gutter her! Det betyr ikke at det kommer til å forbli sånn, men jeg synes å se at iaf tispe 2 kan tegne til å bli av den mindre varanten dverg. Hun er spe og lita i kroppen, og ytterst nusselig såklart. Hun er også den av jentene som er helt rolig under kos og håndtering. Hun, som sin bror 1, virker å nyte det allerede nå. 

Tispe 1 har ikke tid til å ligge stille å kose eller bli håndtert enda. Hun spreller og uffer seg, og har allerede nå viktiger ting å ta seg til..! Bite bror i øret eller undersøke sine egne labber med munnen. Verden er jo uendelig og full av spennende ting synes hun å mene! En jente akkurat som dachsen skal vær😉e!

Hann 1 tegner som nevnt også til å bli en skikkelig kosegutt. Det virker virkelig som han nyter å bli kost og håndtert. Og han smaker på nesa mi, fingrene og det som kommer nær munnen hans. En riktig liten sjarmør er han🤩! 

Hann 2...tja, han er for tiden "skrikerungen" i kullet. Det pleier alltid å være en som utmerker seg sånn. Jeg tror "problemet" er at han er for glupsk, for han trenger stadig litt massasje på magen og litt "bysselull" i favnen ute på gulvet før han roer seg og sovner. Litt luft kommer det ofte, så pr nå tror jeg han rett og slett "sliter" med litt luftsmerter i magen.

Jeg tenker det var på tide å få de små ut i stua nå, så de (særlig "kjukken") blir litt trigget til å bevege seg mer og undersøke mer rundt seg! 

De andre voksne har - aller nådigst - fått snuse litt på de små gjennom valpegrinda. Mamma Dragana passer godt på at ingen snute blir for lang, eller at de på annen måte kommer for nære de små. Bare se (og lukte) - ikke røre! Ennå iaf.

Kommende uke blir det som nevnt introdusert mat, og daglig en ny gjenstand/leke som de små kan få undersøke. De kommer også til å få komme ut av grinda å ta sine første steg ute på gulvet utenfor valpegrinda. Stuen er nå i "valpemodus" , men sklisikre gummimatter som er lett å holde rene. Ikke så pent, men estetikk er ikke det store fokuset nå heller. Viktigere er at det er rent og gir støtte for små labber som skal støtte små kropper. 

Jeg mistenker også at det kommer litt besøk utover uken. Det er jo flere som er spente og kjenner at ventetiden har vært uendelig lang!🙃 Men fortivl ikke! Nå er det iaf ikke lenge igjen til alle skal få møte "sine" små!

Del denne siden