2. nov, 2021

4 uker!

Nå er de små 4 uker og 2 dager. De utvikles for hver dag og blir mer og mer bittesmå hunder. 

Vekt på 4 ukers dagen var: 

Hann 1  - 1021 g

Hann 2 -  1198 g

Tispe 1 (Betzy) - 851 g

Tispe 2 (Daisy) - 776 g

De små har hatt besøk tre ganger her allerede. Den ene gangen gikk det ikke så bra, da mamma Dragana ble veldig stresset. Den andre gangen gikk det bedre, men Dragana var fremdeles mer stresset enn "normalt". Det har fått meg til å sjekke henne litt ekstra siden hun definitivt ikke er helt som hun pleier - heller ikke til daglig. Noe plager henne. Jeg finner spenninger i muskulaturen og litt smerter i bekkenområdet når jeg holder på der, så neste steg blir kiropraktorundersøkelse. Kanskje har hun sklidd eller noe, - uansett skal det sjekkes opp så fort som mulig!

Det var mamma`n. Men barna har det bra! De spiser nå 2 ganger daglig, og det er overraskende store posjoner de klarer å dytte i seg. Før de avslutter med en melkeskvett fra mor til dessert... 

De har fått sine doser med ormekur, men ikke vist tegn til å ha orm noen av de. Litt løs i magen ble et par av de en dag etter medisinen, men det har gått over nå. 

PERSONLIGHETENE

Hann 1, som jeg pr nå kaller "Laban", er en lykkelig, litt observerende og en veldig kosete fyr. Han hviner av glede når valpegrinda åpnes og småskriker utålmodig fordi han synes det går for sent. Han har ikke helt skjønt at han må forflytte seg fra hjørnet av grinda til midten der åpningen jeg har laget er, så jeg må hjelpe han ut gang på gang. Tilbake inn i grinda finner han imidlertid veien helt selv. Og dit tasser han som oftest sammen med søster 1 - nå hetende Betzy - og legger seg når han blir trøtt. De to er ganske like i oppførsel generelt sett. Betzy er kosete, undersøkende, leken, - men så kjenner hun at hun er trøtt og tasser tilbake inn i grinda for å legge seg. Skjønne små❤.

Tispe 2 - nå under navntet Daisy - er den minste. Og fremdeles den mest utforskende. Hun har nesten sjekket opp hele stua allerede, og knasket på alt av leker jeg har lagt frem. Ja, for de har nemlig fått tenner nå, alle sammen! De "spratt fram" på bare noen dager. Så nå biter de godt i fingrene!

Lille Daisy har ikke tid til å tenke på at hun blir trøtt, så hun sovner der hun er. Som oftest på en fot eller en arm, - under fornøyd knasking på klær eller hår. Så er det å bære henne forsiktig inn i grinda når hun har sovnet, så hun kan fortsette å sove trygt og godt der.

Hann 2 - ehh... kjukken altså (han skal nok få et annet navn snart!) er mer lik Daisy. Han liker også å utforske, men er kanskje hakket mer observerende enn sin aktive lille søster. Han elsker kos og legger seg på rygg for å bli klødd på magen. Eller han kan bare sitte å se på meg mens jeg lekekoser med de andre. Så kommer han når jeg er ledig liksom,for å få sin del av oppmerksomheten. Han er stor og kraftig i kroppen i forhold til sine søsken, og har alt annet enn en grasiøs hals for å si det sånn. Men han er en veldig bedårende fyr❤. 

UKEN SOM KOMMER

Vi er allerede nesten midt i uken, men det er masse nytt som skal oppleves for de små. Nå skal de først få utforske mer av huset, før de skal få komme litt ut. (Så sant det er vær til det da. I det pøsregnet som det er nå, er det ikke aktuelt å gå ut enda!) I den forbindelse vil jeg også sette inn et lite plastbur, som de kan bli kjent med og velge å legge seg inn i. Da blir det også lettere for meg å bære de alle ut samtidig. 

De små livene har alle innsett at når jeg kommer så slippes de ut av grinda. Så nå må jeg liste meg på tå i forsøk på å unngå å vekke de. Men det går stort sett dårlig, for det er alltid èn som sover med et halvt øye og får med seg at jeg kommer...  Enn så lenge rekker jeg å åpne valpegrinda før hylekonserten starter, men jeg tipper de om noen dager starter den før jeg i det hele tatt kommer inn i rommet!😉

Vi venter også to besøk til denne uken, og deretter blir det vel 4 besøk hver uke tenker jeg. 

Du vet vel at kullet har sin egen Youtubekanal, der filmer legges inn mer eller mindre regelmessig? 

Del denne siden