26. sep, 2022

Valpene er født!

I går, den 25. september - satte fødselen i gang for alvor. Det startet bra med en sterk liten tispevalp, riktignok baklengs og oppned, men det gikk bra. Så startet dramatikken. Etter nesten 20 min med kraftige veer, kom det en stor hanvalp både baklengs og oppned. Hodet hans satt helt dønn fast. Tross iherdig innsats og alle «knep» fikk jeg han bare ikke løs, og måtte med sorg og fortvilelse bare kjenne hvordan livet hans ebbet ut. 

Han forble hengende som en propp. Det var ikke annet å gjøre enn å kaste seg i bilen mot dyreklinikken for å få hjelp. 

På veien klarte imidlertid Flora selv, med et avgrunnsbrøl, å få ut den døde valpen. Det så jeg selvsagt ikke før vi var fremme, siden jeg kjørte bil. Men jeg valgte å gå inn til dyreklinikken for en undersøkelse likevel, for sikkerhets skyld.  

Flora er en enestående hund. Hun fant seg i alt ubehag med stoisk ro. Jeg kan bare forestille meg hvilke smerter hun hadde. Dyr er utrolige! Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet.  

De tre resterende valpene kom ut på dyreklinikken, uten hjelp. Jeg valgte å bli der for resten av fødselen og fikk låne et rom. Fødselen gikk heldigvis helt fint videre. Flora ordnet alt selv, - med bittelitt assistanse fra meg med å suge ut slim fra luftveiene. 

Alle valpene kom baklengs med ryggen ned denne fødselen. Det har jeg ikke opplevd før. Riktignok kan en og annen komme den veien, men alle sammen? Nåvel. Alt har gått bra og alle har kommet seg fint gjennom det første døgnet. De har allerede fått gode bollemager. 

Det ble til slutt 3 gutter: to sort/tan og en sort/tan/merle, samt ei sort/tan tispe. 

Kullet har fått sin egen spilleliste på Youtube, der videoer suksessivt legges inn. 

Del denne siden