8. nov, 2022

6 uker og full fart!

Så har de små passert 6 ukersdagen sin. Foressten er de ikke så veldig små egentlig, de ligger nok i øvre størrelsesklasse for valper i den alderen - men jeg håper de kommer til å holde seg innenfor målet til dverg når de vokser til. 

PERSONLIGHETENE

Personlighetene er ganske utadvendte og nyskjerrige. De bytter litt på dag til dag, når det gjelder det å utforske nytt. Å finne ruta bak sofaen f.eks, der en kan løpe helt rundt og ut på andre siden, det startet hann1 med, som nå er Petter. Dernest tok tispa Luie løypa, før Bertil (hann2) gjorde det og Ludvig til sist måtte sjekke hva de andre drev med. Ikke fordi han er treig, men han er alt for opptatt av å få kos fra alt som beveger seg til å prioritere sånne utflukter...

Nå har jeg behørig forsøkt å sperre inngang til bak sofaen, for det er tross alt noen ledninger der bak, som jeg ikke vil at de små røverne skal sjekke ut nærmere. 

UT I REGNET

Jeg har også, tross regnet, tatt de med ut nå (tirsdag) hver gang de har våknet. Det går veldig bra, selv om de blir litt våte. De har så tykk og god pels nå, og det er ikke spesielt kaldt. Men jeg håper det tørker opp snart!

Nå løper de ut og tisser, før de undersøker underlaget litt og deretter leker. Det er stor fremgang fra første utflukt.De reagerer heller ikke på alle biler/lastebiler som kjører forbi lenger.  

NYE ROM

De har også fått bli med opp på kursrommet for å utforske og leke. Det var populært! Masse speil der, med snodige hunder som gjør akkurat som de! Gøye greier!

Fremover skal de få undersøke resten av huset, og de skal kjøre tur med bilen. Det er helt klart at de trenger litt mer stimuli nå, før de finner på alt for mange "hyss" innendørs. 

Vi har hatt 6 besøk i løpet av helgen, også med små barn. Det har vært riktig vellykket. Men, nå er både jeg og mamma Flora litt slitne, så vi venter noen dager med mer besøk nå. Nå skal vi i steden fremst kjøre litt småturer til nye steder, før vi skal på en lengre tur neste uke. Da skal de små røverne både chippes, vaksineres og sjekkes grundig gjennom muskulært. Selv små valper kan nemlig slå seg litt og få litt spenninger her og der, så jeg mener det er viktig å løse opp i eventuelle sånne ting så tidlig som mulig.

SELE

I dag tok jeg på de sele, så nå klør de seg både her og der stakkars. Men det må til. De må lære å gå i sele om vi skal på utflukter, det er jo ikke alle steder det er mulig å sette opp grind de kan løpe i. 

Nå har de sovet en god time, men nå hører jeg de er våkne og må avslutte for denne uken. Vi snakkes - dere som er bestemt for de små!

*Vi har forressten ennå en gutt ledig, til et stabilt samarbeidshjem. 

Og, ikke glem at det ligger masse filmer på Youtubekanalen (husk å bla deg fremover til de nyeste filmene)!

Del denne siden